خیلی اوقات وقتی روی سرامیک یا کاشی های کف خانه قدم برمی دارید متوجه بالا آمدن و باد افتادگی سرامیک می شوید. اما به تظر شما تعمیر باد افتادگی سرامیک ممکن است؟ دلیل بالا آمدن سرامیک ها چه چیزی می تواند باشد؟ اگر دقت کرده باشید بیشتر، سرامیک های بزرگ و آنهایی که کف خانه هستند دچار این مشکل می شوند و اگر به موقع چنین موردی را رفع نکنید قطعا شکستگی هایی روی سطح آن به وجود خواهد آمد. قطعا کیفیت سرامیک روی نبود چنین مشکلی تاثیر دارد اما گاها شرایط دیگری نیز سبب بروز بالا آمدن کاشی می شوند که امروز در این مقاله این دلایل را بررسی کرده و بهترین روش رفع آن را برای شما بیان خواهیم کرد.
دلیل باد کردن سرامیک چیست؟
از دلایلی که باعث بالا آمدن یا همان باد افتادگی سرامیک می شود، انبساط و انقباض سرامیک است. به این صورت که با تغییرات دمایی شدید ممکن است بین درزهای سرامیک هوا بیفتد. وقتی از ملات خوبی برای درزها استفاده نشده باشد، پس از مدتی این مشکل برای هر خانه ای به وجود خواهد آمد!
یکی دیگر از دلایل باد افتادگی، حرکت کردن روی سرامیک های تازه نصب شده است. وقتی کف خانه را سرامیک می کند حداقل تا دو روز نباید روی آن قسمت تردد کنید وگرنه باید منتظر مشکلاتی مانند شل شدن یا بالا آمدن سرامیک باشید! همچنین استفاده از ملات ضخیم برای چسباندن سرامیک ها توصیه نمی شود و پس از مدتی باعث بالا آمدن کاشی و سرامیک می شود.
بیشتر بدانید: علت لق شدن موزاییک چیست؟
با این حساب باید در چسباندن سرامیک به کف بسیار دقت کنید و از مصالح با کیفیت برای این کار استفاده کنید.
رفع مشکل باد افتادگی سرامیک چگونه است؟
همانطور که اشاره کردیم گاهی اوقات ممکن است به دلیل کیفیت پایین مصالح استفاده شده برای نصب سرامیک، یا حتی کیفیت پایین خود سرامیک، مشکلاتی مانند شل شدن سرامیک و یا بالا آمدن آن پیش می آید. برای رفع این مشکل باید ابتدا سرامیک هایی که مشکل دارند را جدا کرده و با فاصله مناسب یعنی 3 الی 5 میلی متر نصب کنید. این فاصله باید با مصالح با کیفیت یعنی چسب ها و درزگیرهای اپوکسی پر شود تا تغییرات دما و رطوبت روی آن تاثیری نگذارد.
اگر برای درز بین سرامیک از ماستیک های درزگیر استفاده کنید، دیگر نگران مشکل باد افتادگی نخواهید بود چرا که هم سرامیک ها در فاصله معین و مناسبی از یکدیگر قرار گرفته اند و هم درز بین آنها با درزگیر سیلیکونی خوبی پر شده است. می توانید کار را به یک استادکار ماهر بسپارید و در صورت رعایت نکات بالا، نگران تکرار شدن این مشکل نباشید.
لب پر شدن سرامیک چیست؟
یکی دیگر از معضلاتی که ممکن است با باد افتادگی اشتباه گرفته شود، لب پر شدن سرامیک است. لب پر شدن سرامیک یعنی قسمت هایی از اطراف یا وسط سرامیک بشکند یا ترک بخورد. این مشکل ممکن در صورت افتادن وسایل فلزی روی سرامیک، استفاده از وسایل تیز برای تمیز کردن سرامیک و… اتفاق بیفتد.
برای رفع این مشکل اولین راهکار خرید سرامیک های باکیفیت است. مورد دوم استفاده از چسب سنگ یا چسب کاشی قوی برای چسباندن سرامیک هاست. زیرا اشتباه چیدن کاشی ها و استفاده از مصالح بی کیفیت، توان کاشی را کاهش داده و باعث بروز چنین مشکلاتی خواهد شد.
کلام آخر
هدف ما از تهیه این پست آگاهی سازی و اطلاع رسانی درباره مشکلی است که بسیاری از شما با آن سروکار دارید. از مهم ترین دلایل باد افتادگی سرامیک می توان به مواردی مانند اختلاف دمای شب و روز اشاره کرد. چنین مشکلی اگر نادیده گرفته شود می تواند مخارج و هزینه های زیادی را برای شما به همراه داشته باشد. زیرا باد افتادگی سرامیک نهایتا منجر به شکستن سرامیک می شود.
همچنین وقتی یکی از سرامیک های شما دچار چنین مشکلی شد، باید به فکر چاره برای تمامی سرامیک ها باشید زیرا ممکناست همه آنها دیر یا زود چنین معضلی را تجربه کنند. استفاده از مصالح و مواد با کیفیت ریسک چنین اتفاقاتی را به شدت کاهش می دهد.
پس برای اینکه بتوانید سرامیک های خود را به صورت مادام العمر متصل و محکم نگه دارید و نگران چنین مشکلاتی نباشید، باید از چسب سنگ اپوکسی قوی و تخصصی استفاده کنید. وبسایت پارابین تولید کننده و عرضه کننده چسب قوی پارافیکس است که فقط با یکبار استفاده متوجه کیفیت و دوام آن خوذاهید شد. برای تهیه و خرید این چسب می توانید از فروشگاه پارابین اقدام کنید. همچنین برای مشاوره با کارشناسان پارابین، از طریق راه های ارتباطی ذکر شده در سایت با ما تماس بگیرید.