رنگ نما یکی از عناصر مهم در پروژههای نوسازی است که بسیار مورد توجه قرار میگیرد. رنگ نما میتواند تغییرات بسیاری در نمای ظاهری ساختمانها ایجاد کند. به همین خاطر از مراحل مهم و با اهمیت در بازسازی و نوسازی ساختمانها به حساب میآید. شناخت انواع رنگ نمای ساختمان و ویژگیها و خصوصیات هر کدام، در انتخاب نمونه مناسب به شما کمک میکند.
کاربرد رنگ نما تنها به ایجاد تغییر ظاهری در ساختمانها محدود نمیشود. این رنگها به عنوان پوشش محافظتی نیز عمل میکنند و ساختمانها را از آسیبهای ناشی از تغییرات شرایط آب و هوایی مصون نگه میدارند. بسیاری از پدیدههای طبیعی مانند باران، باد، برف و یا آتش سوزی شکل ظاهری ساختمان ها را تغییر میدهند و زیبایی نمای آن را مخدوش میکنند. با استفاده از رنگ نما میتوان از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کرد.
رنگ نما چیست و چه کاربردی دارد ؟
رنگ نما آخرین لایه ای است که به عنوان محافظ و پوشش زینتی روی سازههای مختلف قرار میگیرد. ضرورت وجود لایه ای یکنواخت در سطح خارجی سازهها باعث شده است تا کاربرد رنگهای صنعتی در ساختمان سازی افزایش یابد. نمای ساختمانها همواره معرض عوامل مخرب فیزیکی و شیمیایی قرار دارد و بر همین اساس از مواد و متریالی پایدار و با کیفیت در روند تولید رنگ نما استفاده میشود. به این ترتیب استحکام عمومی سازهها در شرایط پر تنش حفظ میشود.
لازم به ذکر نیست که جلوه ظاهری نمای یک ساختمان تا چه اندازه در زیبایی کلی آن سازه جلب و توجه افراد تاثیر گذار است. در حقیقت دو عامل در زیبایی ساختمانها دخیل هستند :
- معماری و نقشه ساختمان
- به کارگیری رنگهای متنوع و جذاب در بخشهای خارجی سازه
با توجه به اهمیت رنگ نما در زیبایی ساختمانها، در این مطلب به معرفی انواع رنگ نمای ساختمان و ویژگیهای رنگ نمای مناسب پرداخته ایم.

رنگ نما چیست – پارابین
معرفی و بررسی انواع رنگ نمای ساختمان
رنگ نما در انواع متنوعی تولید میشوند. این تنوع دایره انتخابی خریداران را بسیار گسترش میدهد. به این ترتیب افراد میتوانند بسته به نوع ساختمان خود، شرایط آب و هوایی منطقه، میزان بودجه و… نمونه ای مناسب برای خود انتخاب کنند. تمامی رنگ نماها بسته به نوع حلال، به دو دسته محلول در آب و حلال آلی تقسیم میشوند. رنگهای محلول در آب سازگاری بیشتری با محیط زیست دارد و به همین دلیل در نزد مشتریان محبوبتر است.
پرکاربردترین انواع رنگ نما عبارتند از :
- رنگ نما سیلیکون
- رنگ نما اکریلیک
- رنگ نما وینیل
- رنگ نما فول الاستیک
- رنگ نما روغنی
- رنگ نما اپوکسی
- رنگ نما نانو
- رنگ نما کنیتکس
جدیدترین نوع رنگ نمای ساختمان
جدیدترین نوع رنگ نما در بازار، رنگ نمای نانو است. در ساخت این نوع رنگ از تکنولوژی جدید استفاده می شود. این رنگ یک لایه محافظ بسیار قدرتمند در بخش خارجی ساختمانها ایجاد میکند که علاوه بر ضد آب بودن، در برابر تمام عوامل محیطی و طبیعی نیز مقاوم است. نمونههای باکیفیت رنگ نمای نانو در برابر ذرات گرد و غبار نیز مقاوم اند. به این ترتیب با استفاده از آنها نمای ساختمان از هر گونه آلودگی و غبار مصون میماند.
رنگ نمای پارابین
رنگ نمای پارابین در سه جزء مجزا تولید و به بازار عرضه میشود. تمامی رنگهای پارابین بر اساس استانداردهای روز دنیا تولید شده اند و هیچ ضرری برای محیط زیست ندارد. همانطور که میدانید بارش باران، تابش مستقیم نور خورشید، آلایندههای شیمیایی، ذرات غبار و آلودگیها و… معمولا باعث ترک برداشتن رنگ نما و یا تغییر رنگ و رنگ پریدگی آن میشود.

رنگ سنگ مشکی – پارابین
فرمولاسیون خاص رنگ گرانیت پارابین به گونه ای است که این محصول را در برابر عوامل فیزیکی و شیمیایی مقاوم میکند. به این ترتیب پس از رنگ آمیزی با گذشت زمان ساختار رنگ ثابت میماند. رنگ نمای پارابین ضد آب است و با ایجاد یک لایه محافظتی قوی از نفوذ رطوبت به بخشهای داخلی ساختمانها جلوگیری میکند. این رنگ در برابر اشعه UV بسیار مقاوم است و با گذشت زمان ثابت و بدون تغییر باقی میماند.
از مهمترین ویژگیهای رنگ نمای پارابین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- این رنگ بر روی انواع سطوح قابل اجرا است
- این رنگ غیر سمی است و در تولید آن هیچ ترکیب شیمیایی خطرناکی به کار برده نمیشود
- لایههای این رنگ به راحتی قابل شستشو هستند
- لایه رنگ انعطاف پذیر است یعنی در برابر آسیبهای فیزیکی از جمله ترک خوردن و پوسته پوسته شدن، مقاوم است
- سهولت استفاده ( برای رنگ آمیزی این محصول به ابزار و روشهای خاصی نیاز ندارید )
- لایه رنگ به عنوان عایق حرارتی و رطوبتی عمل میکند
- در برابر عوامل فیزیکی بسیار مقاوم است
- برای انواع نماهای قدیمی و جدید قابل اجرا است
- لایه رنگ طول عمر بسیار زیادی دارد
نتیجه گیری
همانطور که میدانید رنگ آمیزی نما یکی از مهمترین مراحل در بازسازی ساختمانها است. یکی از اهداف مهمی که در هنگام رنگ آمیزی نما همواره به آن توجه میشود، این است که سطح مورد نظر از نفوذ رطوبت و آلودگی حفظ شود. اگر چه رنگ نما برای زیبا سازی بخشهای خارجی ساختمانها به کار برده میشود اما نباید کاربرد آنها را تنها به زیبایی محدود کرد. اگر رنگ مورد استفاده شما خاصیت ضد رطوبتی نداشته باشد و یا از مواد مرغوب تهیه نشده باشد.
پس از گذشت چند سال، خسارات بسیاری به ساختمان شما وارد میکند. بنابراین برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکلی در آینده بهتر است انواع رنگ نمای ساختمان را به خوبی بشناسید. رنگ نما در انواع مختلفی تولید میشوند که هر کدام ویژگیها و کاربردهای مخصوص خود را دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد رنگهای نما، استعلام قیمت و دریافت مشاوره تخصصی میتوانید با کارشناسان مجموعه پارابین تماس بگیرید.