سنگ کاری یکی از مهم ترین و اصلیترین مراحل ساخت یک بنا به حساب میآید.پس از اینکه ساختمان سازی با مصالح اولیه به پایان رسید، نوبت به پوشاندن آن با سنگ های مقاوم می رسد! همانطور که همه می دانیم سنگ کاری یک فعالیت تخصصی و دقیق است و هرکسی قادر به انجام آن نیست. اما امروز برای اینکه بدانیم سنگکاری چیست و چگونه انجام می شود، این مقاله را برای شما تهیه کرده ایم.
سنگ کاری چیست؟
سنگکاری یعنی کاربرد سنگ های طبیعی یا مصنوعی برای پوشاندن قسمت های مختلف ساختمان مانند نما، دیوارهای، کف، سقف ها و… . این فعالیت ظرافت و دقت بالایی نیاز دارد و هدف از آن زیبایی و افزایش مقاومت ساختمان در مقابل عوامل بیرونی است.
چند نوع سنگکاری داریم
به طور کلی سنگ کاری به دو دسته سنگ کاری خارجی و سنگکاری داخلی تقسیم می شود. همانطور که از نامشان مشخص است، سنگ کاری داخلی مربوط به نصب سنگ در مکان هایی مانند دیوارهای اتاقها، راه پلهها، کف و… است و سنگکاری خارجی یعنی نصب سنگ در مکان هایی که به طور مستقیم با شرایط بیرونی تماس دارند، مانند دیوارهای حیاط، کف پارکینگ و… .
مراحل سنگکاری داخلی چگونه است؟
سنگ کاری یک فعالیت تخصصی است که نیاز به تجربه و مهارت کافی دارد و صرفا خواندن یک مقاله نمی تواند شما را برای این کار آماده کند. برای سنگکاری محیط های داخل خانه باید چند مرحله را رعایت کرد از جمله:
- بستر سازی: بستر سازی یا زیر سازی اولین کاری است که باید برای سنگکاری انجام دهیم. هدف از این مرحله ایجاد سطح مناسب برای نصب سنگ یا سرامیک است.
- تراش سنگ: پس از اینکه بستر سازی مناسب را انجام دادید و سطح با کیفیتی برای نصب سنگ آماده کردید، نوبت به تراش دادن سنگ ها، متناسب با اندازه و ابعادی که نیاز داریم است.
- انتخاب روش نصب سنگ: پس از اینکه سنگ ها را در ابعاد مناسب برش دادید، باید انتخاب کنید که چه راهی بهترین راه برای نصب سنگ های شماست. وبسایت پارابین روش استفاده از چسب سنگ را به جای استفاده از ملات یا دوغاب پیشنهاد می دهد.
- استفاده از چسب سنگ اپوکسی: چسب سنگ یکی از بهترین و ساده ترین روش های سنگکاری است. در این مرحله به طور خلاصه باید سطح کار را تمیز کنید، اگر سطح سیمانی است آن را مرطوب کنید، اگر دیوار گچی است از 24 ساعت قبل با پرایمر بپوشانید و در صورتی که قبلا کاشی کاری شده و الان قصد چسباندن سنگ روی کاشی را دارید، کاشی های قدیمی را با چکش زخمی کنید تا سطح ناهمواری داشته باشید.
- سپس پشت سنگ را به چسب سنگ اپوکسی آغشته و کار را آغاز کنید.
- بندکشی: پس از اینکه کار نصب تمام شد، باید بین سنگ ها را چک کنید. اگر شکاف یا درزی وجود داشت بهتر است از خمیرهای درزگیر که عایق رطوبت و حرارت هستند استفاده کنید و آنها را مطابق با رنگ بندی سنگ ها، رنگ کنید.
مراحل سنگکاری خارجی چگونه است؟
در سنگ کاری خارجی ساختمان بیشتر به استحکام و چسبندگی خوب سنگ به سطح کار دقت می شود. همچنین بیشتر سنگ هایی را انتخاب می کنند که بتواند در برابر شرایط خارجی مقاومت بالایی داشته باشد.
مراحل نصب سنگ در محیط خارجی نیز مانند محیط داخلی است با این تفاوت که بیشتر افراد در این مرحله تمایل به اسکوپ کردن سنگ دارند. اکثر افراد در نصب خارجی سنگ، پس از اینکه سنگ با دوغاب یا چسب متصل شد، برای اطمینان از محکم بودن و سقوط نکردن سنگ از روش اسکوپ سنگ استفاده میکنند. اسکوپ یعنی سنگ هایی که به صورت عمودی متصل میشوند را با دستگاهی مخصوص شیار می دهند و سپس با استفاده یک سیم مخصوص سنگ ها را به هم وصل میکنند. همچنین وقتی از دوغاب استفاده کنید، خود دوغاب باعث محکم تر شدن این اتصال می شود.
مهارت های یک سنگ کار حرفه ای
مهم ترین ویژگی هایی که یک سنگ کار حرفه ای باید دارا باشد عبارتند از:
- داشتن توجه کافی به جزئیات
- داشتن خلاقیت برای ساخت سنگ های تزئینی
- توانایی خواندن نقشه ها
- صبور بودن
- داشتن مهارت های عملی بالا
- داشتن توانایی کار هم به صورت گروهی هم فردی
- داشتن قدرت بدنی بالا
- آشنا بودن با اصطلاحات تخصصی
- سلامت فیزیکی
- آشنا بودن با مهارت های ریاضی
همچنین یک سنگ کار حرفه ای باید با وظایف خود به خوبی آشنا باشد و بتواند آنها را به نحواحسن انجام دهد، این وظایف عبارتند از: تهیه سنگ مناسب برای هر پروژه، تمیز کردن سنگ ها قبل و بعد از نصب، تهیه ملات و چسب سنگ مناسب برای نصب سنگ ها، تایید طرح مورد نظر کارفرما، نصب سنگ ها بر اساس نقشه و… .
در پایان به این نکته اشاره میکنیم که قبل از شروع کار بهتر است اطلاعات خود را در زمینه انواع سنگ و همچنین استخدام بهترین سنگ کار و مواد ومصالح ارتقا دهید. درست است که شما قرار نیست کار نصب سنگ را انجام دهید. ولی به عنوان فردی که قرار است هزینه ترمیم یا ساخت خانه را بپردازد باید از نحوه انجام کار و کیفیت آن اطمینان داشته باشید کارشناسان وبسایت پارابین آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند.