چسب

سنگ کاری نما چگونه انجام می شود؟

سنگ کاری نما چگونه انجام می شود؟

سنگ کاری نما یکی از کارهای پررونق این روزهاست. اکثر افراد به دلیل زیبایی و مقاومت زیاد سنگ ها، ترجیح می دهند تا نمای خانه یا ساختمان خود را سنگ کاری کنند. در این مقاله قصد داریم شما را با سنگ کاری نما آشنا کنیم و مصالحی که ممکن است در این روش مورد استفاده قرار گیرند را به شما معرفی کنیم.

سنگ کاری نما چیست؟

سنگ کاری نما مجموعه فعالیت هایی است که با در قسمت بیرونی ساختمان و با استفاده از سنگ و مصالح لازم انجام می شود. این فعالیت باید توسط فرد متخصص و حرفه ای که سنگ کار نام دارد انجام شود. نمای ساختمان هویت خود را به سازه می بخشد و نقشی تعیین کننده در منظر شهری ایفا می کند. نمای هر ساختمان دارای عملکرد چند وجهی است:

  • عایق بندی سازه
  • اصلاح فضای شهری
  • حفاظت از ساختمان در برابر عوامل جوی و محیطی
  • هویت بخشیدن به بدنه ساختمان

بنابراین انتخاب متریال مناسب برای نما بسیار مهم است.

بیشتر بدانید: چگونه سنگ نما را براق کنیم؟

سنگ کار کیست؟ -پارابین

سنگ کار کیست؟ -پارابین

سنگ کار فردی است که در ایجاد نقش روی سنگ، تراش سنگ، تعمیر و ترمیم سنگ های قدیمی و بناهای تاریخی و کلیه پروژه های سنگ کاری مهارت دارد. یک سنگ کار باید مهارت های خاصی مانند دانش اولیه معماری و محاسبات، قدرت بدنی نسبتاً بالا، دانشی درباره انواع سنگ ها و ابزار سنگ تراشی را داشته باشد. سنگ تراشان اغلب به صورت تمام وقت در مراکز سنگ تراشی کار می کنند.

انواع سنگ های مناسب برای نمای ساختمان

  1. سنگ مرمر: سنگ مرمر یکی از گران ترین سنگ هاست که استخراج آن بسیار دشوار است و بهترین معادن آن را در ایران می توان یافت.
    این سنگ شفاف است و نور را از خود عبور می دهد برای همین هم طرفداران بسیار زیادی دارد. اگر دقت کرده باشید این سنگ در مکان های مذهبی بسیار استفاده می شود.
  2. سنگ گرانیت: یکی از زیباترین سنگ های آذرین که برای نمای ساختمان استفاده زیادی دارد.
  3. سنگ تروارتن
  4. سنگ گابرو
  5. سنگ کریستال
  6. سنگ چینی
  7. سنگ کوارتز
  8. سنگ دیوریت
  9. سنگ لایمستون

روش های اجرای سنگ کاری

برای این که با سنگ کاری نما به طور کاملی آشنا شوید باید اصول سنگ کاری نمای ساختمان و توصیه های لازم را برای سنگ کاری رعایت کنید که تمامی این موارد در مقاله مربوطه توضیح داده شده است اما به طور کلی نصب سنگ نما به چند روش انجام می گیرد که عبارتند از:

  • نصب خشک: در این روش سنگ هایی که تقریبا بزرگ هستند و ضخامت زیادی دارند به وسیله پیچ رول پلاک به سطح مورد نظر متصل می شوند. این روش می تواند در ترکیب با روش ملات سیمانی نیز مورد استفاده قرار گیرند و برای تعمیر سنگ هایی که در حال افتادن هستند نیز کاربرد دارد.
  • استفاده از ملات سیمانی: یکی از قدیمی ترین روش های نصب سنگ نما است که تقریبا منسوخ شده. در این روش سنگ ها به وسیله ملات سیمانی به سطح مورد نظر متصل می شدند که به دلیل معایب زیادی که داشت از جمله: سنگین بودن وزن ملات و وارد کردن فشار زیادی به سازه، عمر کوتاه ملات، خطر ریزش ملات و افتادن سنگ و… منسوخ شد.
  • اسکوپ سنگ: این روش نیز یکی از روش های محبوب سنگ کاری نما است که باید توسط فردی متخصص و مصالح با کیفیت و بستن دارهایی انجام شود. البته برای اجرای سنگ کاری با اسکوپ سنگ، مصالح و روش های مختلفی وجود دارد که باتوجه به شرایط ساختمان شما، سنگ کار یکی از آنها را انتخاب می کند.
  • چسب سنگ: این روش محبوب ترین و بهترین روش نصب سنگ است. در این روش با استفاده از چسب های تخصصی ساختمان که شامل چسب اپوکسی دوجزئی، چسب مگاپوکسی، چسب خمیری یا پودری است اجرا می شود.
    در این روش می توانید سنگ های نما را به صورت طولانی مدت و بدون دردسر خاصی به سطح مورد نظر متصل کنید.
    برای تهیه مصالح این نوع سنگ کاری می توانید از طریق وبسایت پارابین اقدام به خرید باکیفیت ترین چسب سنگ موجود در بازار کنید.
مصالح لازم برای اجرای سنگ کاری-پارابین

مصالح لازم برای اجرای سنگ کاری-پارابین

مصالح لازم برای اجرای سنگ کاری

برای نصب سنگ به متریال با کیفیت و درجه یک نیاز دارید که می توانید آنها را از وبسایت پارابین تهیه کنید:

  • چسب تخصصی سنگ
  • سنگ با کیفیت
  • ملات خوب
  • دستگاه فرز
  • اسکوپ
  • مفتول
  • قلاب
  • قاب فلزی اجرای کار

نکات نگهداری سنگ نما

بهتر است سنگ نما را هر شش ماه یک بار توسط شوینده های مناسب نمای ساختمان و روش های بی خطر بشویید زیرا تمیز کردن سنگ نما تاثیر به سزایی روی عمر نمای ساختمان شما دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر با بهترین مواد شوینده سنگ نما بهتر است مقاله مربوطه را مطالعه کنید.

کلام آخر

سنگ کاری نما یک کار تخصصی و حرفه ای است که هیچوقت یک فرد عادی بدون داشتن تجربه و تخصص نباید انجام دهد. یک قدم اشتباه در این کار می تواند به سادگی باعث خسارات جانی و مالی زیادی شود. از این رو رعایت تمامی اصول و قوانین سنگ کاری لازم و حیاتی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *