گاهی اوقات پس از نصب سرامیک ها متوجه می شویم که سرامیک به خوبی نچسبیده و یا لق شده و جدا می شود. به نظر شما علت نچسبیدن سرامیک ها چه چیزی است؟ آیا ملات استفاده شده در نصب سرامیک می تواند باعث چنین مشکلی شود؟ برای رفع این مشکل باید چه کرد؟ در حقیقت نصب سرامیک یکی از فعالیت هایی است که به ظاهر کار ساده ای میباشد اما رعایت نکردن یک نکته ریز می تواند روی نتیجه نهایی تاثیر زیادی بگذارد. از همین رو امروز در این مقاله به علت نچسبیدن سرامیک ها و روش های رفع این مشکل خواهیم پرداخت.
نصب سرامیک
سرامیک یا کاشی کاری یکی از فعالیت های رایج در خدمات ساختمانی به حساب می آید. تعویض و یا نصب کاشی و سرامیک یکی از اقدامات مهمی است که باید در انجام آن دقت فراوانی شود. از جمله موارد مهمی که باید در این فعالیت رعایت شود استخدام استاد کار ماهر و استفاده از مصالح درجه یک و باکیفیت می باشد. برای نصب سرامیک باید ابتدا سطح کار آماده شود.
به این صورت که با توجه به جنس سطح زیرین (گچی، سرامیکی، سیمانی یا…) باید شرایط را طوری آماده کنید که بهترین خروجی را داشته باشد. هنگام چسباندن سرامیک، لایه رویی (بتونه) نباید شروع به سفت شدن کرده باشد، زیرا در این صورت سرامیک کاملا به بتونه نمی چسبد و بعدا جدا می شود.
همچنین باید سطح کار تراز شده و صاف باشد و دچار شکستگی، ترک یا هیچگونه عیب و ایرادی نباشد. رعایت نکردن هریک از شرایط بالا می تواند به سادگی روی نتیجه نهایی تاثیر منفی بگذار و باعث جدا شدن سرامیک از سطح شود.
بندکشی سرامیک
بندکشی یکی دیگر از مواردی است که می تواند باعث اتصال و نصب ناقص سرامیک ها به سطح شود. در حقیقت یکی از مهمترین علت های نچسبیدن سرامیک، بندکشی نامناسب می باشد. برای بندکشی باید اول از همه ملاتی با غلظت مناسب تهیه کنید. بهتر است برای هر متر مربع یک لیتر دوغاب تهیه کنید. اگر دوغاب شما رقیق باشد قطعا پس از مدتی به راحتی جدا می شود.
مراقب سرامیک های تازه چسبانده شده باشید!
مورد بعدی که می تواند علت نچسبیدن سرامیک را توجیه کند، راه رفتن و وارد کردن ضربه به سرامیک های تازه نصب شده است. در حقیقت زمانی که سرامیک ها را نصب می کنید باید حداقل تا دو روز روی آنها تردد نکنید و ضربه یا فشار نامناسبی به آنها وارد نکنید! این کار به راحتی سرامیک را از جای خود بلند می کند و در نتیجه سرامیک به خوبی نچسبیده و نهایتا پس از چندماه از سطح جدا می شود!
چگونه از نچسبیدن سرامیک ها جلوگیری کنیم؟
در این قسمت توصیه های لازم برای چسبیدن صحیح و کامل سرامیک را برای شما لیست کرده ایم. با رعایت این نکات هرچند ساده می توانید از نصب درست سرامیک خانه خود اطمینان پیدا کرده و نگران لق شدن موزاییک، باد افتادن سرامیک یا مشکلاتی از این قبیل نباشید.
1- صاف بودن سطح:
قبل از شروع کار، باید موقعیت سطح یا دیوارها را از نظر افقی و عمودی بودن و همچنین صاف بودن زوایا بررسی شود و در صورت وجود نقص و اشکال در زیرسازی طبق نظر استادکار، آن را رفع کنید.
2- ملات مناسب:
روی سطحی که قرار است ملات ریخته شود، یا چسب سنگ استفاده شود نباید هیچگونه آلودگی، گرد و غبار و چربی وجود داشته باشد. همچنین به جز سطوح سیمانی، هیچ سطحی نباید دارای رطوبت باشد. غلظت ملات مورد استفاده اگر زیاد یا کم شود می تواند در چسباندن سرامیک ها مشکل ایجاد کند. بهترین و سده ترین روشی که به شما پیشنهاد می کنیم استفاده از چسب سنگ پارابین یا چسب کاشی پودری می باشد. در این صورت دیگر نگران مشکلاتی که ملات سیمانی دارد نخواهید بود.
3- خیس کردن کاشی:
کاشی را نباید قبل از نصب به مدت طولانی در آب قرار داد تا چسبناک شود، فقط کاشی را در آب فرو کنید و از آن استفاده کنید.
4- بندکشی صحیح:
عرض نوار بندکشی پوشش حوض ها و استخرها باید همیشه 2 تا 3 میلی متر باشد تا نوارها با ملات پر شوند. فاصله بین دیوار و کاشی به طور متوسط 3 سانتی متر است و باید با ملات پر شود تا سطح پشت کاشی را کاملاً بپوشاند.
5- استفاده از خاک رس سفید و سیمان ممنوع!
ریختن خرده های آجری، خشت و مانند آن که اغلب برای چسباندن کاشی استفاده می شود، در پشت کاشی ممنوع است. همچنین در ساخت ملات بهتر است از استفاده از سیمان سفید خودداری شود. اگر برای ساخت ملات باید از سیمان سفید استفاده شود، به جای ماسه باید از پودر کوارتز (سنگ شیشه) استفاده شود. بهترین نسبت برای ترکیب سیمان سفید و کوارتز نسبت یک سیمان و پودر 6 کوارتز به یک سیمان و 10 پودر کوارتز است.
کلام آخر
رعایت همین موارد ساده می تواند احتمال نچسبیدن سرامیک را به حداقل برساند. یکی از موضوعاتی که در کشور ما همواره مورد غفلت قرار گرفته است موارد مربوط به ساختمان سازی بوده است. طبق محاسبات انجام شده نگهداری ساختمان تا 95 درصد از چرخه عمر سازه از لحظه ساخت تا پایان عمر آن را به خود اختصاص می دهد.
با اجرای یک فرآیند مدیریتی مناسب در خصوص نگهداری و تعمیر اجزای سازه ای، علاوه بر ارتقای سطح کیفی ساختمان، صرفه جویی قابل توجهی در هزینه ها حاصل خواهد شد. یکی از آن اجزای مهم قسمت های مختلف ساختمان که همیشه نیاز به مراقبت و البته تعمیر مداوم دارد، انواع کفپوش ها هستند. در این مقاله سعی کردیم با اشاره به علل خرابی های رایج در دو نوع کفپوش سرامیکی و موزاییکی و راهکارهای تعمیر و اصلاح آنها، شما را در حفظ و نگهداری هر چه بیشتر ساختمان خود یاری کنیم.