سنگ کاری دیوار یکی از مراحل اساسی ساختمان سازی است که به روش های مختلفی انجام می شود. این مرحله با مصالح باکیفیت و زیبا انجام می شود و وظیفه سنگ کار ساختمان است. سنگ کاری دیوار هم در نمای داخلی و هم نمای بیرونی انجام می شود و به مهارت خاصی نیازی دارد. در این مقاله درباره سنگ کاری ساختمان و روش هایی که برای این کار وجود دارد صحبت خواهیم کرد.
سنگ کاری دیوار چیست؟
سنگ کاری دیوار به کاربرد سنگ های طبیعی و مصنوعی برای کاور کردن قسمت های مختلف ساختمان گفته می شود. سنگکاری دارای مراحل مختلفی است که با توجه به محیط، اجرا می شوند.
برای اجرای سنگ کاری باید از فردی متخصص و ماهر کمک گرفت زیرا این کار بسیار حساس و باظرافت است.
روش های مختلف سنگ کاری
همانطور که گفتیم سنگ کاری یکی از مهمترین مراحل ساختمان سازی است که راه ها و روش های مختلفی برای انجام وجود دارد و باتوجه به محیطی که می خواهید سنگ کاری کنید، روش مورد نظر خود را انتخاب می کنید.
برای آشنایی با سنگ کاری نما نیز می توانید مقاله مربوط به آن را مطالعه کنید.

روش مختلف سنگ کاری- پارابین
استفاده از ملات سیمان سنتی ترین و متداول ترین روش سنگ کاری است که البته اصلاً پیشنهاد نمی شود. در این روش پس از تکمیل دیوارها، باید با استفاده از ملات سیمان سنگ ها را کنارهم و روی سطح مورد نظر بچسبانید و سپس فاصله بین آنها را با ترکیب گچ و ماسه یا سیمان پر کنید. یکی از مهم ترین علت هایی که این روش پیشنهاد نمی شود، این است که سیمان برای چسباندن سنگ مناسب نیست و ممکن است با ضرباتی سنگ از سیمان جدا شود.
۱. سنگ کاری دیوار با استفاده از مفتول
این روش برای سنگ هایی استفاده می شود که امکان سوراخ کردن روی آن وجود داشته باشد. به این صورت که باید در دو سر سنگ شیاری ایجاد شود و سپس یک مفتول به قطر دو میلی متر را از این سوراخ عبور دهید. سپس دو سر آزاد سیم باید به یکدیگر گره بخورند. در این حالت پس از اجرای سنگ روی دیوار با استفاده از سیمان، سیم مفتول را محکم می کنیم.
۲. سنگ کاری با استفاده از پیچ رول پلاک
این روش نیز برای سنگ های کوچک و گران قیمت پیشنهاد نمی شود. در این روش روی نقاط مشخصی از سنگ سوراخ ایجاد می شود و سپس با استفاده از پسچ رول پلاک به دیوار متصل می شوند. نکته مهمی که در این باره باید رعایت کنید این است که جنس پیچ رول پلاک باید ضدزنگ باشد و لبه بزرگتری نسبت به سایر پیچ ها داشته باشد.
۳. سنگ کاری با روش اسکوپ
سومین روش نصب سنگ نمای ساختمان سنگ کاری با اسکوپ است. این روش نیز برای سنگ هایی با قطر بیشتر از ۳ سانتی متر کاربرد دارد. به این صورت که باید دو سوراخ روی سنگ ایجاد شود و سپس یک سر اسکوپ روی سنگ و سر دیگر آن روی دیوار باشد. البته سنگ باید به فاصله دو سانتی متر از دیوار فاصله داشته باشد و سپس برای پر کنید بینشان از ملات سیمان استفاده شود.
۴. سنگ کاری با استفاده از چسب سنگ
استفاده از چسب سنگ بهترین و مناسب ترین روش برای سنگ کاری دیوار مخصوصا سنگ های ظریف کاربرد دارد. نکته مهم در این روش استفاده از چسب سنگ تخصصی و مناسب که همان چسب اپوکسی می باشد است. با استفاده از چسب پارافیکس سنگ را به خوبی به سطح مورد نظر متصل می کنید و سپس پشت آن را با ملات پر می کنید. برای استفاده صحیح از چسب اپوکسی پارابین می توانید از دستورالعمل زیر استفاده کنید:
- چسب اپوکسی دارای دو جز A و B است. ابتدا دو قسمت را به نسبت یکسان چه از نظر حجم و چه وزن، با یکدیگر ترکیب کرده تا خمیری به دست آید.
- خمیر به دست آمده را در ۴ گوشه سنگ و مرکز ثقل آن قرار دهید. سنگ را به سطح متصل کنید و ۴۵ دقیقه به آن زمان دهید تا گیرایش اولیه حاصل شود.
- سپس ۲۴ ساعت دیگر به آن فرصت دهید تا گیرایش ثانویه آن نیز صورت گیرد.
چسب سنگ پارافیکس به دلیل ویژگی هایی که دارد یکی از بهترین چسب ها برای سنگ کاری دیوار به حساب می آید.
این ویژگی ها عبارتند از:
- ضد حریق بودن،
- قدرت بالا برای نصب انواع سنگ روی سطوح مختلف،
- مقاوم در برابر مواد شیمیایی و رطوبت .
- مقاوم در برابر تغییرات دمایی به صورتی که بین دمای ۷۰+ و ۲۰- سانتی گراد تغییر شکل نخواهد داد.
برای خرید این محصول می توانید از طریق لینک زیر اقدام کنید.
کلام آخر
رعایت اصول سنگ کاری یکی از مهم ترین مواردیست که باید در این فعالیت به آن دقت شود. استفاده از مصالح با کیفیت و بادوام اولین موردیست که باید به آن دقت کنید. اگر سنگ کاری به درستی انجام نشود می تواند خطرات مالی و جانی بسیاری را به وجود آورد، در حقیقت یکی از علت های افتادن سنگ نمای ساختمان استفاده از محصولات بی کیفیت می باشد، به همین دلیل وبسایت پارابین روی مصالح درجه یک و تضمینی، اصرار زیادی دارد.
مورد دیگری که باید حتما رعایت کنید، استخدام سنگ کار ماهر و باتجربه است، زیرا فردی که تجربه و مهارت داشته باشد قطعا در انتخاب مصالح نیز دقت کافی را به خرج می دهد. برای مشاوره درباره محصولات پارابین و مطمئن شدن از کیفیت آنها می توانید با کارشناسان وبسایت پارابین در تماس باشید.