چسب

علت افتادن سنگ نمای ساختمان چیست؟

علت افتادن سنگ نمای ساختمان چیست؟

افتادن سنگ نمای ساختمان یکی از اتفاقات پرخطر و آسیب آفرینی است که در ایران به دلیل رعایت نکردن قوانین مربوط به سنگ کاری و استفاده از مصالح مقاوم، زیاد رخ می دهد. برای این که علت افتادن سنگ نمای ساختمان را بدانید بهتر است تا پایان این مقاله همراه ما باشید. به نظر شما چه اقداماتی می تواند از این اتفاق جلوگیری کند؟ آیا سنگی که ریزش کرده را می توان دوباره متصل کرد؟ ریزش سنگ نما سالانه خسارات مالی و جانی زیادی را برجای می گذارد و لازم است برای پیشگیری از این حادثه اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببریم.

چه سنگ هایی بیشتر ممکن است ریزش کنند؟

سنگ هایی که بیشتر به منظور زیبایی و بر روی سطوح برجسته نصب می شوند، احتمال سقوط بیشترس هم دارند، برای مثال سینه کفتری و قاب ها. برای جلوگیری از این اتفاق بهترین کار این است که این سنگ ها را پیچ کنید یا اگر خیلی کوچک و حساس هستند و پیچ نمی شوند، آنها را به طور کلی از نما حذف کنید.

بیشتر بدانید: بهترین رنگ سنگ نمای ساختمان چه رنگی است؟

علت افتادن سنگ نمای ساختمان چیست؟

سنگ های نما ممکن است به دلایل زیادی شروع به ریزش کنند. این عوامل عبارتند از:

غلت افتادن سنگ نمای ساختمان- پارابین

غلت افتادن سنگ نمای ساختمان- پارابین

۱. استفاده از مصالح بی کیفیت

قطعا یکی از ساده ترین و واضح ترین دلایل ریزش سنگ نما استفاده از مصالح و چسب های بی کیفیت است. وقتی می گوییم برای چسباندن سنگ نما از چسب سنگ استفاده کنید، قطعا منظور ما چسب تخصصی ساختمان است که چسبندگی بالایی دارد و بهترین عملکرد آن برای چسباندن سنگ ها به سطوح مختلف است.

استفاده از چسب هایی صنعتی غیرتخصصی یا چسب های یک دو سه اشتباه ترین کار ممکن است!

۲. استفاده نادرست از مصالح

گاهی نیز ممکن است مصالح شما باکیفیت باشند اما استفاده نادرست از آنها باعث اتفاقات خطر آفرینی شوند. برای مثال استفاده از مقدار زیاد آب در ملات یا خشکی بیش از حد سیمان از جمله اشتباهاتی است که در چسباندن سنگ نما رخ می دهد.

۳. سنگ کار غیرحرفه ای

وقتی سنگ کاری را استخدام می کنید از تخصص و تجربه او اطلاعات کسب کنید، زیرا یک بی دقتی می تواند باعث خسارات جبران ناپذیری شود.

۴. انتخاب سنگ های نامناسب

انتخاب سنگ نامناسب یعنی انتخاب سنگی که هم برای شرایط محیطی شما مناسب نباشد هم برای استفاده در نمای ساختمان! برای مثال سنگ مرمر می تواند در سرما و گرما منبسط و منقبض شود و از سیمان جدا شود. یا سنگ آهنک در مناطقی که باراندگی زیاد است اصلا گزینه مناسبی نیست.

چسب اپوکسی پارابین برای سنگ

چسب اپوکسی پارابین برای سنگ

۵. خشک بودن سیمان

یکی از موارد مهمی که می تواند باعث ایجاد ترک روی سنگ نمای ساختمان و ریزش آن شود، این است که ملات سیمان خود را نسبتا خشک بگیرید. وقتی از ملات سیمان برای چسباندن سنگ نما استفاده می کنید، این ملات باید به تدریج رطوبت خود را از دست دهد تا تمام ملات یکنواخت باشد. اما  سریع خشک شدن آن باعث می شود تا لایه های زیری از لایه های رویی جدا شوند و سنگ نما نیز آسیب ببینید.

در کل توصیه ما این است که از این روش به هیچ وجه برای نصب سنگ نما استفاده نکنید و اگر هم استفاده کردید حتما پس از آن سنگ را به سطح پیچ یا اسکوپ کنید!

۶. استفاده از ماسه خاکی در سنگ کار

یکی از بدترین ترکیبات ملات برای چسباندن سنگ نما، استفاده از ماسه خاکی است! اصلاً شما باید استفاده از ملات را روشی منسوخ شده در نظر بگیرید، چه برسد به اینکه به جای خاک در ترکیبات ملات از ماسه خاکی استفاده کنید!

این ماده به شدت چسبندگی ملات را کاهش می دهد و فقط لایه اول به سطح می چسبد. اگر هم مایل به استفاده از ملات هستید به جای ماسه یا خاک بهتر است از چسب بتن استفاده کنید تا چسبندگی ملات شما تضمینی باشد.

بیشتر بدانید:  سنگ کاری نما چگونه انجام می شود؟

۷. بی توجهی به درزها

در این قسمت منظور از درز، درزهای انقباضی است که در متراژهای زیاد بین هر ۵ متر فضایی به اندازه ۵ سانتی ایجاد می شود تا هنگام تغییر حجم سیمان، روی کار ترک نیفتد! سپس باید این درزها را با چسب درزگیر مناسب پر کنید تا مشکلاتی مانند ترک یا شکستن سنگ به وجود نیاید.

۸. سنگ کاری روی سطح نامناسب

گاهی اوقات سطح نامناسب می تواند تمامی زحمات شما را به هدر دهد. در حقیقت چسباندن سنگ روی هر سطحی کار منطقی نیست و باید قبل از چسباندن، سطح را به مکان مناسبی برای اتصال تبدیل کرد که خوشبختانه سنگ کاران حرفه ای این کار را انجام می دهند.

جلوگیری از افتادن سنگ نما- پارابین

جلوگیری از افتادن سنگ نما- پارابین

روش های جلوگیری از افتادن سنگ نما

در این قسمت به بهترین روش ها برای جلوگیری از افتادن یا کنده شدن سنگ نما اشاره خواهیم کرد:

  1. استفاده از چسب های تخصصی ساختمان به جای استفاده از روش های قدیمی و منسوخ شده.
  2. توجه به ضخامت ملاتی که در پشت سنگ می ریزید.
  3. سنگ کاری نکردن در فصول سرد سال.
  4. استفاده از اسکوپ سنگ برای استحکام بیشتر لازم است.

برای اطلاع دقیق از این روش ها می توانید مقاله مربوطه را مطالعه کنید.

نشانه های ریزش سنگ نما

  1. تبله شدن سنگ ها
  2. کپک زدن یا شوره زدن سنگ
  3. انحراف سنگ ها
  4. ترک خوردن سنگ
  5. ریزش بندکشی ها
  6. تعمیر و ترمیم نکردن سنگ ها

کلام آخر

توجه به اصول سنگ کاری و استفاده از مصالح و مواد باکیفیت شاید در ابتدا هزینه بر به نظر بیاید ولی وقتی دلیل چنین هزینه ای را متوجه شوید، قطعاً ترجیح می دهید چنین کاری را انجام دهید تا اینکه چندماه یا چند سال بعد با اتفاقات ناگواری مانند ریزش سنگ نما موجه شوید! بهترین گزینه برای اتصال سنگ نما استفاده از چسب اپوکسی پارافیکس می باشد که در بین سنگ کاران حرفه ای نیز شهرت زیادی دارد. برای خرید این محصول می توانید روی اسم آن کلیک و یا وارد فروشگاه پارابین شده و آن را تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *